Kookworkshop met tapas, bier, asperges en veel meer thema's te Zuid Holland.

Leuke culiniaire workshops voor mannen en vrouwen.

Met een groep vrienden, of samen met uw collega's een diner bereiden te Zuid Holland.

Gezelligheid staat hierbij voorop. En wat is er gezelliger dan na het koken juw eigen creaties op te eten onder het genot van een glaasje wijn?

Bij de workshops kunt u kiezen voor bijvoorbeeld een thema, zoals het koken met een tagine zoals in Marokko gebruikelijk is. Of het leren maken van diverse soorten pasta of wellicht een workshop tapas maken, voor de echte Spaanse smaken.

Bij alle workshops geldt dat er alle tijd is voor oefenen want ook met koken en bakken geldt: oefening baart kunst. De begeleiding van de workshop bestaat altijd uit gediplomeerde koks met diverse diploma’s en werkervaring.
Deze culinaire workshops zijn lek voor zowe mannen als vrouwen. 

Kies uw kookworkshop:

Aspergeworkshop:
De maanden mei en juni zijn bij uitstek aspergemaanden.
Dan kan er weer volop genoten worden van deze heerlijke groente.
Met asperges kan veel gedaan worden, denk bijvoorbeeld aan pittige asperge-beignets, asperge-quiche of bacon-asperge taart.
In deze workshop komen zowel de witte en de groene asperges volop tot hun recht.

Bierworkshop:
Voor de liefhebbers van een goed glas bier en lekker eten, is dit een hele leuke workshop. De gerechten worden gemaakt met diverse soorten bier uit Nederland en België. Op het programma staan o.a.: meloenbolletjes met Dommelsch Ice, Italiaanse bol gevuld met Kwelchouffe, risotto met doperwten, courgette en Moreeke bier, pannenkoekjes met appel en Christoffel Robertus, rozijnencake met Trappist Westmalle Dubbel.

 Caribische keuken:
Wanneer we aan het caribische gebied denken, denken we aan mooie stranden en horen we salsa klanken. Na het volgen van deze workshop zult u ook denken aan de heerlijke smaken en de kleurrijke gerechten van dit gebied. Voorbeelden van te maken gerechten zijn: Roti met curry, gevulde papaja, rasta salade, tilapiafilet met koriander en citroen. Andere gebruikte ingredienten zijn mango en zoete aardappel.

 Griekse keuken:
De echte Griekse keuken is een goed bewaard geheim, u vindt er zowel stoofschotels als eenvoudige kleine maar o zo heerlijke gerechtjes.
We maken o.a. een stoofschotel, kataifa dat is een deegwaar met 3 soorten kaas ertussen, de bekende gyros, tzatztiki en pilavi

 Hollandse keuken:
Van de Hollandse keuken wordt vaak gezegd dat deze saai is. Kom het ongelijk ontdekken. Tijdens deze kookworkshop zullen we veel producten van het Flakkeese land gebruiken en deze verwerken tot bijvoorbeeld kalkoenrolletjes, gevulde appeltjes, bietensalade, diverse soorten soep en aan het eind genieten van een eigengemaakt speculaasje bij een lekkere kop koffie.

Italiaanse keuken:
Van de Italiaanse keuken is pasta in Nederland het meest bekend. Leer hoe u zelf pasta deeg maakt en dit, met behulp van een pasta machine, omtovert in allerlei soorten pasta, zoals tagliatelli of ravioli. Maar er is meer in de Italiaanse keuken. Denk aan gnocci, pizza's in diverse smaken en vormen, panna cotta en gebraden ribstuk. De mogelijkheden zijn bijzonder groot. De ingredienten basilicum, oregano, rozemarijn, knoflook en tomaten zullen veelvuldig worden gebruikt.

Marokkaanse keuken:
De tagine staat al klaar. U gebruikt deze voor het bereiden van authentieke Marrokaanse gerechten met diverse soorten vlees. Verder worden er kruidenbroodjes, seffa, pompoen en of linzensoep gemaakt en niet te vergeten een overheerlijke couscous.

 Mexicaanse keuken:
De mexicaanse keuken wordt gekenmerkt door flink gekruide gerechten. Veel van deze gerechten werden al tijdens de pre-Columbiaanse periode gegeten. Voorbeelden van te bereiden gerechten zijn Mexicaanse rijst, bunuelos, churros en tortilla met picadillo.

Spaanse keuken:
De spaanse keuken is net zoals het spaanse landschap zeer divers. Tijdens de workshop worden gazpacho uit het warme zuiden gemaakt, maar ook diverse paellasoorten uit de streek rondom Valencia en de variant van creme brullee uit Catalonia. Uit Galicia komen visgerechten, kortom voor elk wat wils.

Tapas workshop:
Gezellig tapas eten is erg populair. Hoe stel je een tapas menu samen en hoe bereid je deze voor zodat tijdens het eten met zo min mogelijk inspanning heerlijke gerechten in een mum van tijd op tafel staan? U zult tijdens deze avond diverse tapas bereiden en leren wat u tevoren kan bereiden en wat er op het laatste moment moet gebeuren. Kennis die u zeker van pas komt als u een gezellige tapas maaltijd gaat organiseren.

Thaise keuken:
Thailand, beroemd om zijn curry's en gerechten met kokos. Er wordt vaak gedacht dat het maken van thaise gerechten moeilijk is. Laat u niet afschrikken, u zult de kennis opdoen die u nodig heeft voor het bereiden van een thaise maaltijd.
De volgende gerechten staan op kaart: diverse curry's en gestoomde gerechten, pikant zure soep, gevulde omelet, gevulde loempia en stoofschotel met mussamancurry.

Turkse keuken:
Deze keuken staat bekend om zijn kleine hapjes, voorgerechtjes, mezze. Zo serveren we dan de overheerlijke börek, dat zijn gevulde fillo deeg hapjes, simit, de broodringen met sesam zaad, gevulde dolma,s, de baklava en een tuinmans kebab.

Vegetarische workshop:
Tijdens de vegetarische workshop leren vegetariërs volledig verantwoorde maaltijden te bereiden. Maar ook voor vleesliefhebbers een hele leuke workshop om te ervaren dat vegetarisch heel lekker is en de mogelijkheden bijna onuitputtelijk.

  
 

Pakketten:

Kookworkshop met tapas, bier, asperges en veel meer thema's te Zuid Holland.
Leuke culiniaire workshops voor mannen en vrouwen. 46,00 euro per persoon.

Online Bestellen
Kookworkshop

Locatie:

Oude Tonge (omgeving Rotterdam, Zuid Holland)

Wanneer:

Op aanvraag

Duur:

3 tot 4 uur


Deelnemers:

minimaal 6 personen
maximaal 20 personen

Prijs :

€ 46,00 per persoon

Voor alle workshops geldt dat u bij binnenkomst een drankje krijgt aangeboden, waarna gestart wordt met uitleg met betrekking tot het menu en de diverse delen worden verdeeld onder de aanwezigen, afhankelijk van interesse en kennis. Iedereen gaat vervolgens aan de slag en na het bereiden worden de verschillende gangen geserveerd en gepresenteerd door de createurs.